El TedxYouth d'Amposta ja ha escollit els set joves ponents d'enguany

La nova edició tindrà lloc la tarda del proper 2 de setembrea la Unió Filharmònica

Redacció
29 d'agost del 2017
Actualitzat el 30 d'agost a les 11:43h
Els set joves que participen enguany com a ponents al TedxYouth d'Amposta.
Els set joves que participen enguany com a ponents al TedxYouth d'Amposta.
Set joves amb set històries personals per explicar. Set experiències en camps professionals molt diversos que seran divulgades pels seus protagonistes al públic que assistisca el proper 2 de setembre a una nova edició del TedxYouth d'Amposta, que tindrà lloc a la Unió Filharmònica. Són joves preparats per afrontar una responsabilitat tan ambiciosa com és la de revolucionar la societat, i volen exposar les seues idees i punts de vista en una nova fórmula de connexió social com és la que proposa este esdeveniment.

TedxYouth d'Amposta és la “versió juvenil” del programa TEDx, que planteja una sèrie de conferències locals, en este cas protagonitzades per joves menors de 18 anys, que combinades amb vídeos TED creen discussions profundes sobre temes diversos i connexions en grups petits entorn a temes d’interès.

Enguany, els ponents seran els següents:

Caitlin Davenport. Camarlenca d’adopció. Va néixer l'any 1997 al sud de Manchester, Anglaterra i deu anys després es va traslladar amb la seva família a Camarles. Va ser seleccionada per al projecte Comenius i també en el programa Talent Jove de la URV, per a estudiants destacats en matemàtiques i física. Després de graduar-se en l'ESO,  ha estat donant classes d'anglès als nens del seu poble durant els últims 3 anys. Ha estat voluntària als camps de refugiats de Grècia amb la ONG d’Amposta. Provocant la Pau. També a Atenes, utilitzant les seues habilitats lingüístiques per ajudar els refugiats: ensenyant anglès, fent de mediadora en debats i assemblees, i facilitant l'accés als serveis mèdics.

Mikele Grande. Nascuda en Huarte (Pamplona), esta jove de 17 anys és una enamorada del cinema. Ja des de petita va participar en obres de teatre locals i actualment estudia a l'acadèmia d'interpretació Butaca78, havent participat en obres com La casa de Bernarda Alba de Federico García Lorca i La ola de Morton Rhue. Porta dirigits diversos curts amb els quals ja ha guanyat dos premis,  havent aconseguit en algun d'ells els 9000 visionats en internet. Els seus continguts provocatius, estan marcats per un alt contingut social i de respecte.

Francesc Gilabert. És de Sant Jaume d’Enveja. Es considera tranquil i reflexiu, normalment preferix escoltar que parlar. Va jugar 6 anys a basquet amb l’Amposta i ara està a Barcelona estudiant. Hi cursa el doctorat del programa de Física Computacional i Aplicada a l'Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).  És graduat en Enginyeria Física per la UPC, màster en Bioinformàtica per a les Ciències de la Salut per la Universitat Pompeu Fabra i actualment treballa en el seu doctorat al Barcelona Supercomputing Center (BSC). La seva recerca es centra en el desenvolupament de tècniques de simulació per a l'estudi de sistemes proteïna-lligand.

Carla Bonfill. Natural d’ Amposta, és llicenciada en Geografía per la URV, Master en paisatgisme per la UPC i va estudiar un curs Erasmus a la Göteborg University Climate Change. Ha estat becària del projecte UERRA - URV “Uncertainties in Ensembles of Regional Reanalyses” del Departament de Canvi Climàtic. També va ser escollida única finalista del programa online Blue BBVA Challengue, entre més de 2.000 participants arreu del món. Va obtindre una beca del Ministeri d’Educació amb el projecte: “Disseny i validació d’una metodologia per a calcular la qualitat en platges naturals a partir d’un sistema d’indicadors. A més, és sòcia fundadora de la associació Joves “Collverds”, voluntària a la Biennal Internacional del Paisatge i voluntària al Parc Natural del Delta de l’Ebre, entre altres.

Manel Balfegó. És un jove de 17 anys nascut a l'Ametlla de Mar. Va obtindre la doble graduació simultània en batxillerat internacional i nacional. Estudiant el grau de Filosofia, Política i Economia. Per a ell, viatjar per a ell és una forma d'aprenentatge vital i per això ja ha visitat més de 25 països. Amant de tot el relacionat amb les empreses i l'economia, ja fa anys que invertix en borsa, fet que l'ha portat a conèixer tots els complicats mecanismes de la compra i venda d'accions.

Joel Romero. És un jove de Vilanova i la Geltrú de 17 anys que ha acabat enguany primer de Batxillerat, aficionat a la música, a la tecnologia, a la física i a la biologia. Primer premi amb el seu equip del mSchools App Awards de robòtica. Seleccionat per a una estada al MIT (Institut Tecnològic de Massachusetts - Boston) durant este estiu, on ha treballat els mètodes alternatius de detecció de mutacions cancerígenes utilitzant nonopartícules i làser.  Enguany ha rebut el reconeixement de la NASA a la fira Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF). Va obtindre el premi Special Award de la NASA en Enginyeria Mecànica amb el projecte Explorar Mart amb robots de forma humana.

Meritxell Lorca. Nascuda a l’Espluga de Francolí, és auxiliar d’administració i treballa de conserge en una escola pública. Ha estat campiona de Catalunya i d’Espanya d’esquí alpí, campiona de Catalunya i d’Espanya de 100 metres i salt de longitud i ha estat seleccionada per la selecció espanyola en els campionats d’Europa d’Itàlia, Holanda i Suïssa. La seua perseverança i capacitat de sacrifici l’han portat a aconseguir els reptes que s’ha proposat sense perdre la humilitat.

Podeu adquirir entrades seguint este enllaç.