16 projectes empresarials del Baix Ebre i Montsià es beneficien dels ajuts 'Leader'

Es tracta majoritariament d'empreses del sector de l'hostaleria, turisme, agroalimentació i comerç

Redacció
29 d'agost del 2017
Actualitzat el 30 d'agost a les 9:50h
Setze projectes empresarials i dos projectes públics de les comarques del Baix Ebre i Montsià han obtingut ajuts del programa Leader en la darrera convocatòria que es va obrir a finals de 2016, fins a exhaurir la dotació pressupostària de 583.261,32€. Els projectes són majoritàriament d’empreses d’hostaleria i turisme, empreses agroalimentàries i comerços, encara que també hi ha projectes industrials i d’emprenedoria.

Els ajuts Leader van destinats principalment a projectes d’inversió d’empreses agroalimentàries, petites i mitjanes empreses de qualsevol sector i emprenedors d’àrees rurals.Es tracta d’ajuts directes que poden anar des de un 22% fins a un 40% de l’import de la inversió, i s’atorguen mitjançant un procediment de concurrència competitiva fins exhaurir la dotació econòmica de que es disposa.

Els fons són aportats en un 57% pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya (DARP), i en un 43% pels fons FEADER de la Unió Europea. La gestió dels ajuts la realitza el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, que darrerament ha traslladat les seves oficines al Consell Comarcal del Baix Ebre. En les properes setmanes es publicarà la nova ordre d’ajuts per al 2018.