Investiguen si un terrorista va deixar un temporitzador per provocar la segona explosió a Alcanar

La policia posa una nova hipòtesi sobre la taula: un terrorista va provocar la deflagració a la mateixa hora que tenien lloc els atemptats a Barcelona i Cambrils, segons 'ABC'

El fum de la segona explosió
El fum de la segona explosió | Josep López Arnau
Redacció
26 d'agost del 2017
Actualitzat el 29 d'agost a les 16:18h
Les investigacions al voltant dels atacs a Barcelona i Cambrils que van deixar 15 persones mortes i centenars de ferides continuen. Segons informa este dissabte el diari ABC, una de els carpetes de la investigació se centra a descobrir si un dels terroristes va provocar la segona explosió al xalet d’Alcanar, que va dixar vuit ferits, i que va tindre lloc quan els Mossos d'Esquadra eren al xalet investigant els fets i abans de conèixer-se la vinculació d'estes deflagracions amb els atacs a Barcelona i Cambrils.

Així, una nova hipòtesi apunta que hi podia haver a la casa algun terrorista més a banda de Youssef Aalla i l’iman de Ripoll, Abdelbaki es Satty, que van morir en la primera explosió, i del ferit que va ser traslladat a l’hospital i detingut, Houili Chemlal. La línia en la qual es treballa és que algun membre de la cèl·lula que estigués en l'exterior de la casa -com ho estava el ferit, que estava al porxo i es va salvar- podria haver col·locat un temporitzador per a l'endemà fent coincidir el segon esclat amb els atropellaments. Amb tot no es descarta la hipòtesi inicial, que és que la segona explosió, entorn a les cinc de la tarda de dijous 17 d'agost, hauria estat fortuïta, arran de les tasques de desenrunament.

A la casa de la urbanització Montecarlo d'Alcanar es van trobar 120 bombones de butà, i els documents intervinguts demostren que s'hi van acumular 500 litres de cetona, a més d'aigua oxigenada i bicarbonat pe preparar triperòxid de triacetona (TATP), un explosiu molt inestable que explicaria l'explosió que fa frustrar els plans inicials dels gihadistes de fer un atemptat de més envergadura a la capital catalana.