Enric Millo: «no acceptaré que ningú embrute la imatge de cap cos policial»

El delgat del govern espanyol a Catalunya s'ha reunit amb els representants de l'Ajuntament d'Alcanar i membres dels diferents cossos de seguretat

Enric Millo ha arribat a Alcanar este divendres al migdia
Enric Millo ha arribat a Alcanar este divendres al migdia | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
25 d'agost del 2017
Actualitzat el 29 d'agost a les 16:19h
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha defensat este migdia des d'Alcanar l'actuació de tots els cossos de seguretat en els atemptats de Barcelona i Cambrils.

Millo s'ha reunit amb els representants de l'Ajuntament d'Alcanar i membres dels diferents cossos de seguretat -Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Cos Nacional de Policia- per mostrar el seu reconeixement "en nom del govern" de la "actuació exemplar" mostrada en les explosions produïdes en el xalet d'Alcanar Platja i la gestió posterior dels fets.

Preguntat sobre possibles disputes entre el cos de Mossos i de la Guàrdia Civil el dia de la primera explosió a Alcanar Platja, el delegat del Govern ha estat contundent: "acceptaré que ningú embruti la imatge de cap cos policial", ha afirmat. Segons Millo, "hi haurà temps per analitzar i deduir conclusions per prendre les mesures necessàries en un futur", ha afegit.

Millo ha demanat als responsables polítics que "permetin que els experts siguin els que treballen" i que no "aboquin l'ombra del dubte" sobre "el treball professional dels experts". "No tinc cap dubte que ningú ha actuat de mala fe en cap moment i que s'ha actuat responent a criteris tècnics i professions en aquest àmbit", ha afegit.

En este sentit, el representant del Govern ha volgut posar en valor "els resultats reeixits del treball de col·laboració entre tots".

Millo també s'ha pronunciat sobre la polèmica generada per la possible participació, o no, de la casa reial en la manifestació convocada aquest dissabte a Barcelona per condemnar els atemptats. "Crec que la inmenssíssima majoria de la població de Catalunya està orgullosa del paper que la casa reial ha jugat aquests dies de solidaritat, de sensibilitat, de presència".

Segons Millo "és d'agrair aquest suport i capacitat d'estar al costat de les persones quan pateixen i demostrar també per part de la població catalana aquesta afecció i sentiment de Reconeixement que hi ha a Catalunya cap a la Casa Reial, cap a sa majestat el rei i la reina", ja que, segons ha expresat," això és el que caracteritza i representa de manera més clara el conjunt de la població a Catalunya ".

El delegat del Govern a Catalunya visitarà este divendres a la tarda les casernes de la Guàrdia Civil de Sant Carles de la Ràpita i Amposta i, a les 8 del vespre assistirà a la concentració convocada a Cambrils sota el lema "Tots Som Cambrils".